logo
„Legyen a fogam is­ a jövőm része.”
gyerekfogaszat
Gyermek­fogászat
esztetikai
Eszté­ti­kai
fo­gá­szat
Egyénre szabott keze­lés, lát­vá­nyos ered­mény
megtarto
Meg­tar­tó
fo­gá­szat
Kiváló minő­ségű anya­gok, pre­ci­zi­tás
fogpotlas
Fog­pót­lá­s
Időtálló megoldások
fogszabalyozas
Fog­sza­bá­lyo­zás
Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt
dentalhigienia
Den­tál-­hi­gi­é­nia
diagnosztika
Diagnosz­ti­ka,
kon­zul­tá­ció
Modern diagnosztikai el­já­rá­sok és esz­kö­zök
szajsebeszetfogbeultetes
Száj­se­bé­szet


Y 1119 Budapest,
Csurgói út 11.,
1-es kapucsengő
CGPS koordináta:
47.453630, 19.036436
X +36-1 204-6766,
+36-20 520-4484
V


b
AKADÁLYMENTES
HELY

Szájsebészet


A fogászati beavatkozások alkalmával szakembereink legfőbb célja: a fogmegtartás.


Előfordulnak azonban olyan esetek, amikor a foghúzás elkerülhetetlen, mint például olyan mértékű fogszuvasodás vagy súlyos fogágy betegség esetén, amikor a fog már gyökérkezeléssel, töméssel vagy más módszerekkel (inlay, onlay, korona stb.) nem állítható helyre. Fogeltávolításra sor kerülhet még fogszabályozási célokból is, mely szintén szolgáltatási körünk részét képezi.

Tevékenységünk a szájsebészet minden területét lefedi, úgymint a klasszikus szájsebészet, és az arc-, állcsontsebészet. A szájsebészeti beavatkozások közé sorolható például a komplikált foghúzás, bölcsességfog eltávolítás, foggyökér eltávolítás, arcüreg emelés, cysta eltávolítása, gyökércsúcs rezekció (cystectomia).

Sebészi feltárásból történő fogeltávolítás indikációja sokrétű lehet. Leggyakrabban alsó bölcsességfogak eltávolítása esetén válik szükségessé ez a beavatkozás, hiszen ezek a fogak igen gyakran az állcsontban rendellenes (dőlt vagy fekvő) helyzetben találhatóak meg.

Érzéstelenítést követően a szájsebész egy kis metszést ejtve, a fog körüli csont eltávolítását követően, az erre speciális eszközökkel eltávolítja a fogat és varrattal zárja a sebfelszíneket. Sebészi feltárásra van szükség retencióban levő szemfog esetén is.

A szájsebészeti beavatkozásokat gyakorlott szájsebész szakorvos végzi el, az erre kialakított speciális szakrendelőkben.

Foghúzás utáni teendők.

  1. A foghúzás napján ne öblögessen, ne köpködjön, ne piszkálja a sebet! A foghúzást követően a fogágyban keletkezett véralvadék biztosítja a seb további maradéktalan gyógyulását, amelynek eltávolítása esetén fájdalmas fogágy gyulladás jöhet létre. Ebben az esetben gyógyszeres kezelésre van szükség.
  2. A műtéti terület tisztántartása nagyon fontos! A fogeltávolítást követő naptól a fogmosással egyidőben tisztítsa meg a műtéti területet is.
  3. Ajánlatos masszírozni, kamillás vagy egyéb gyógynövényes borogatást alkalmazni, illetve jegelni a beteg oldalt.